dilluns, 9 de novembre del 2009

Festa Major d'El Far d'Empordà

Sant Martí s'acosta i la Festa Major ja ha començat. És el patró d'El Far d'Empordà, un municipi molt proper a Figueres.


Arribem a un poblet tranquil i enfilat en un turó. Un cel pintat de núvols esfilagarsats i lluminosos ens donava la benvinguda. Un refilet d'instruments de cobla ens avisa que la festa ja fa estona que ha començat. La plaça Major és plena de gent abillada de festa, que escolten l'orquestra Costa Brava i miren dansaires que ballen.





Un visca i fora ens anuncia que el bon dinar de la festa espera als habitants del lloc.
A la tarda ens esperen més sardanes i ja que el dia és fred anem al casal cívic. Mica en mica es va omplint la sala. S'intueix una veneració per la sardana que no es respira tan intensament com en aquests indrets de Girona.





Després ve el concert que ens transporta a diferents històries i moments musicals i finalment arriba l'hora del ball, el moment de transformar les notes musicals en moviments que s'hi avinguin. Dies de festa en que es cerquen els espais d'alegria de la vida.





Sardana "El meu poble" de Ricard Viladesau (Calonge 1918-Barcelona 2005). MÚSICS: Pol Soler, Jesús Tarrida, David Bondia, Conrad Rafart, Jaume Font, Jordi Company, Ismael Suñer, Pere teixidor, Joan Vilanova, Levente Papp, Juan Cózar.





Informació proporciona per la Júlia de Solsona

2 comentaris:

  1. Carai, que no tenen trombó la cobla?

    ResponElimina
  2. Sí que en tenen, però el van portar a arreglar a la tintoreria.

    ResponElimina