dijous, 10 de juny del 2010

Corpus a Solsona

EL dissabte 5 de juny de 2010 la COBLA JUVENIL CIUTAT DE SOLSONA, va interpretar la sardana "RAMBLA VERDAGUER" de BARTOMEU VALLMAJÓ (Besalú 1912 - Girona 1997) a la plaça Major de Solsona.

MÚSICS: Iris badia / Albert Fontelles (flabiol - tamborí), Marc Rodríguez (tible), Marc Codina (tible), Xavier Queralt (tenora), Ferran Fontelles (tenora), Albert Borràs (trompeta), Ivan Vilaseca (trompeta), Marta Travesset (trombó), Eva Jaray (fiscorn), Miquel Bonillo (fiscorn), Ferran Esteve (contrabaix).





El diumenge dia 6 de juny vam celebrar la diada de Corpus a Solsona. Els escoltes recullen pètals de flors i fan una catifa artística a la Plaça de Palau, lloc per on passarà la processó. Aquest dia surten els gegants i fan els ballets. Els solsonins sortim a veure els gegants, que són una joia. Els admirem tant que a les fotos que hi surten els gegants, la gent sempre està mirant-los i d'esquena a la càmera. També surten els trabucaires que fan galejar els seus trabucs i avisen a la contrada que és festa i grossa.


El dissabte a la tarda van fer sardanes a l'estil manresà, set tirades i ja està. El qui compta i reparteix va més ràpid que una calculadora. Després la roda de foc ens batejà a tots de xàldigues i ens deixà la flaire de la pòlvora al nas.Guspires de llum en la nit fosca ens il·luminaren com si fos una llanternada d'un flaix.


Informació proporcionada per la Júlia de Solsona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada