dijous, 21 de maig del 2009

Pel reconeixement de la sardana com a tresor del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra


Federació Sardanista de CatalunyaL’organització Capital de la Cultura Catalana ha fet públiques, el dia 28 d’abril de 2009, les 100 candidatures que opten a convertir-se en algun dels 10 tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra. Aquesta campanya es desenvolupa amb la voluntat de promoure, divulgar, sensibilitzar i salvaguardar el ric patrimoni cultural immaterial català i andorrà.

En principi, pot semblar que la Sardana parteix d'una posició avantatjada, ja que cobreix un àmbit territorial molt més ampli que moltes de les altres manifestacions i més ara que el Govern ha iniciat els passos per a declarar la Sardana com a Dansa Nacional de Catalunya, a instàncies de la Federació Sardanista i amb el suport de prop d'uns dos-cents municipis.

Malgrat això, no és així. Tot i que, certament, aquests arguments avalen els mèrits de la Sardana per ser un dels 10 tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra, cal recordar que l'elecció és per vot popular i, per tant, les candidatures que aconsegueixin una mobilització més gran són les que tenen més probabilitats de ser les escollides.

3256 persones ja han votat durant els tres primers dies d'elecció i és força probable que moltes d'elles ho hagin fet com a resposta a campanyes d'altres candidatures. Tot i que algunes propostes són força locals, solen tenir darrere seu els Ajuntaments i/o Entitats potents que les avalen. Aquests avaladors, en alguns casos, han facilitat inclús punts d'accés a Internet gratuïts on poder votar tothora per la seva candidatura. Contra això, costa competir.

Així doncs, l'única forma d'aconseguir aquest reconeixement és a través d'una implicació massiva per part dels sardanistes i simpatitzants, votant i demanant el vot d'altres sardanistes i simpatitzants.

En aquest sentit i davant la que creiem que és justa necessitat de que la Sardana sigui un d'aquests 10 tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra, us encoratgem a que prengueu un paper molt actiu:
  • Votant per la candidatura 91 (la Sardana) en el formulari que trobareu a http://www.ccc.cat/patrimoni.php
  • Demanant el vot o reenviant directament aquest correu a través dels mitjans al vostre abast:
    • Que les agrupacions sardanistes demanin el vot als seus socis i simpatitzants, i en els seus actes del mes de Maig
    • Que les colles sardanistes ho reenviïn als seus components
    • Que els programes de ràdio de caire sardanista ho difonguin en els seus espais
    • Que les entitats o particulars amb pàgina web, incloguin una ressenya demanant el vot
    • Que tot sardanista o simpatitzant ho reenviï a tot sardanista o simpatitzant que coneixi
i recordeu que la data límit per a votar és el 31 de Maig d'enguany.

Tothom pot votar per més d'una candidatura i, per tant, us animem també a votar per la 92 (el so de la cobla) i a aquelles altres candidatures que creieu que mereixen aquest reconeixement. En qualsevol cas, és important no dividir forces i per tant us encoratgem a que, com sardanistes i/o simpatitzants, voteu almenys i en primer lloc per la candidatura 91.

Podeu llegir la notícia, la llista de candidatures i la campanya engegada per una d'aquestes candidatures locals (L’Associació Misteriosa Llum de Manresa) a 
http://www.ccc.cat/noticies.php?Id_noticies=323 . Si necessiteu cap informació addicional sobre aquesta votació, dirigiu-la directament als organitzadors a info@ccc.cat , ja que nosaltres no tenim més informació que la que que ja us hem transmès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada