diumenge, 12 de setembre de 2010

FESTA MAJOR DE SOLSONA 2010

Els dies 8, 9, 10 i 11 celebrem la Festa Major de Solsona. Els dies són plens d'exposicions, d'activitat gegantera, sardanes, concerts i ball.


Els nostres gegants fan patxoca són elegants i ferms i ballen amb gràcia i distinció gràcies a l'habilitat dels geganters. El moviment geganter solsoní té un esperit d'estima per totes les tradicions de la ciutat i abitllats amb les espardenyes de set brencs ho transmeten a tota la mainada que els envolta.


El cantautor Roger Mas ha estat nomenat geganter d'honor per la difusió de les tradicions solsonines en un dels seus discs.


Aquest any la Plaça Major ha acollit molts sardanistes que en els seus múltiples estils de ballar han mostrat a la població que la sardana NO ÉS GENS AVORRIDA. El repte de comptar i repartir és un entreteniment matemàtic. El joc de moviments de peus en els punts lliures és un divertiment. Aprendre els passos clàssics és un procés de concentració pels novells. Seguir la melodia entremaliada d'una sardana alegra l'esperit. Captar la calma d'una sardana tranquil·la dóna repòs.


La pólvora negra seguint el camí traçat fa esclatar els petards i mascles tot arribant a la tronada final.


El llibre "Homes de terra i foc" dedicat als trabucaires de Solsona ha sortit a la llum. Montse Auguets va fer el seu treball de recerca sobre els trabucaires i d'aquesta dedicació n'ha sorgit el llibre, molt ben il·lustrat per Pere Cuadrench.

Solsona té xàldiga i de la bona!

Informació proporcionada per la Júlia de Solsona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada