dijous, 9 de setembre de 2010

Josep Gispert es retirà al finalitzar la temporada


Josep Gispert, - tenora solista de la Principal de la Bisbal durant els darrers 28 anys - es retirarà oficialment al finalitzar la temporada 2010-2011. A partir d'avui, el seu nom ja figura al costat d'altres tenoristes llegendaris de la Principal, com Albert Martí, Josep Coll o Ricard Viladesau.Josep Gispert i Vila, natural de Púbol (Baix Empordà), cursà els estudis musicals superiors al Conservatori del Liceu. Ha format part de la Moderna (de la Bisbal), la Principal de Llagostera, la Principal de Girona, els Montgrins i la Principal de la Bisbal.
Actualment també és professor al Conservatori de Girona Issac Albéniz i l'Escola de Música Conrad Saló de la Bisbal d'Empordà.

El músic encarregat de substituir-lo és Ferran Miàs.

Nascut a la Bisbal, Miàs va fer els primers bolos amb només tretze anys, amb la Bisbal Jove i la cobla Marimunt de la Catalunya Nord. Abans d'assumir aquesta nova tasca a La Principal de la Bisbal, ja ha format part de les següents orquestres: Cobla Foment (actualment Foment del Montgrí), cobla-orquestra Cadaqués, cobla-orquestra Costa Brava, i des de l'any 2009 a la cobla Jovenívola de Sabadell.
Ferran Miàs, amb 24 anys ha finalitzat la Llicenciatura de tenora a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), també és professor de flauta a l'escola del Casino Menestral de Figueres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada