divendres, 11 de setembre del 2009

Festa Major de Solsona



A Solsona el 8, 9, 10 i 11 de setembre celebrem la Festa Major (Mare de Déu del Claustre). Són uns dies en que gaudim de la bellesa i el ritme dels nostres gegants, les orquestres i les cobles, les sardanes i el ball. L'esclat de la festa es manifesta amb la tronada o traca i aquest any s'ha recuperat un element de la festa, els mascles. Els mascles són una espècie de cilindre pirotècnic en el qual s'hi incorpora una metxa, pólvora i terra premsada. Els mascles fan que el final de la traca sigui més sonor.



Mentre ballem sardanes, passa pel nostre davant la capta dels geganters. Els nens porten un domàs vermell on recullen el que els hi tiren dels balcons. "Tirin, tirin, pels gegants de Solsona!". Els gegants joves van desfilant fent una rua per tot el nucli antic.



La Plaça Major recupera l'esplendor en acollir els solsonins que han tornat a casa, els sardanistes que gaudeixen de la dansa i els que mirant ja en tenen prou, asseguts a les cadires. Música, ball, festa i alegria de veure'ns tots junts. I els que no han vingut, aquest any poden fer tastets de festa amb la webcam de la Plaça.




Sardana "Teresa" de Vicenç Bou (Torroella de Montgrí ,1885-1962), interpretada per la cobla La Principal de La Bisbal, al concert de Festa Major a la Plaça de St. Joan de Solsona .10 de setembre de 2009



"El bruel de Pals" de Pau Marons, (pseudònim d'Emili Saló, Granollers 1905 - Barcelona 1988), interpretada per la cobla La Principal de La Bisbal. Concert de Festa Major a la Plaça de St. Joan de Solsona .10 de setembre de 2009.
FISCORNS: Josep Malonda i Joan Manel Margalef.




Més informació a: www.elsolsones.net

Informació proporcionada per la Júlia de Solsona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada