diumenge, 20 de setembre del 2009

XVè Concurs de les Terres de Lleida

La plaça del Camp de Solsona ha rebut les colles participants del Concurs de Colles Sardanistes de Solsona (19 de setembre a les 18h), que arriba a la quinzena edició. La cobla Juvenil Ciutat de Solsona ens ha acompanyat amb el so dels seus instruments. Aquesta activitat ha estat organitzada per l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres de Lleida (ACSTLL), la Unió de Colles Sardanistes, la Federació Sardanista de Catalunya i l'Agrupació Sardanista de Solsona amb la col·laboració de l'Ajuntament



Hi han assistit tres colles de grans de les terres de Lleida i tres colles infantils. Cada any la participació de les colles minva, potser caldria avaluar les causes d'aquesta deserció tan evident. Em pregunto si la gent de les colles està interessada a participar en aquests concursos als quals els deu faltar algun estímul.



A la gent en general ens agrada mirar-los i moltes vegades penso que ja que són una mostra pública de la nostra dansa, potser caldria anar amb més cura amb el vestuari i renovar-lo, ja que moltes vegades dóna aquesta imatge carrinclona i passada de moda. Cal dir que algunes colles es busquen un vestuari modern i que els distingeix.



En el concurs he vist els lluitadors de la sardana que la defensen a capa i espasa amb la seva presència fins i tot fent una fusió de gent de dos o tres poblacions properes (Artesa, Ponts i Oliana). He vist dues colles infantils de diferents edats de Cervera i endevino l'empenta d'uns altres lluitadors. Els d'Agramunt amb la ret i els manguitos verds i molt elegants, vestits de forma clàssica, que ens han fet punts lliures molt coordinats. I els de Lleida que han donat exemple de capitalitat i també han participat en els punts lliures.



Setembre és el mes en que es fan més sardanes a Solsona, ja que és quan s'escau la Festa Major i el Concurs de colles. Després les audicions comencen a ser més esporàdiques. La sort és que l'Aplec de Súria ja se'ns acosta!

Informació proporcionada per la Júlia de Solsona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada