dissabte, 26 de juny del 2010

Festa Major de Sant Joan de Vilatorrada

Les fogueres ens anunciaven que l'endemà seria festa grossa. Sant Joan de Vilatorrada celebrava la seva festa major. La població del Bages és a pocs quilòmetres de Manresa, en direcció a Cardona, a la riba esquerra del Cardener. Des del seu entorn s'observen les muntanyes de Montserrat.



Ho celebren com a tots els pobles, amb audicions de sardanes, concert i ball. Es ballen sardanes de set tirades com ho mana l'estil manresà. L'estil manresà té la gràcia de la brevetat, evita el cansament i permet assaborir més sardanes. Diuen que les audicions han de ser de nou sardanes, encara que moltes vegades no es segueix la norma estricta i en fan menys.



A la festa no hi va faltar ni en Joan Lázaro, ni la Dolors Viladrich. Ells són els compositors de la zona que a més a més de fer sardanes, les bressolen amb els seus passos, les analitzen amb la seva oïda i d'això en fan, tastets de noves sardanes.




Quan ja s'ha ballat el repicó, arriba l'hora del concert. Ens esperen una colla de sons que ens fan un assortit variat de música que ens porta a viatjar per diferents llocs. Una plaça plena a vessar, escolta i mira embadalida, tot allò que els ofereix l'orquestra Costa Brava en el seu espectacle de la nova temporada.


Ja és hora de sopar, avui ens espera un ball, que sota la lluna quasi plena, omplirà altre cop la plaça. La festa ens espera i l'hem de viure!

Informació proporcionada per la Júlia de Solsona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada