dimarts, 26 de juliol del 2011

43è Aplec de la Sardana de Palamós

43è Aplec de la Sardana de Palamós El dissabte, 23 de juliol de 2011 el grup d'havaneres grup Norai va amenitzar la revetlla de l'aplec a les 10 de la nit a l'arbreda.

El diumenge, 24 de juliol de 2011 va tenir lloc el 43è Aplec de la Sardana tarda i nit també a l'arbreda, sense interrupció a partir de dos quarts de sis de la tarda amb les cobles Flama de Farners, Jovenívola de Sabadell, Ciutat de Girona i Baix Empordà. Vam tenir la presència de l'alcaldessa de Palamós Teresa Ferrés Àvila qu va ballar una sardana acompanyada del President de l'Agrupació Sardanista Costa Brava Josep Cordomí Enguany van ser 26 -i no 22- les sardanes que es van interpretara a l'aplec. Una d’elles, Palamós festiu, de Jaume Cristau, van ser estrenada per la cobla Flama de Farners. Les dues sardanes de conjunt van ser Badia de Palamós, per recordar Martirià Font, cap a la meitat de l’Aplec, i Mar de Palamós, que el va tancar, en l’any del 110è aniversari del naixement de Francesc Mas i Ros.

No hi van mancara les obligades. La Jovenívola de Sabadell va interpretar En Quique i en Sendra, de dos trompetes, que Josep Masó dedicà l’any 1990 als dos instrumentistes de la cobla Baix Empordà, Enric Dorca (a.c.s.) i Josep Sendra. I la Ciutat de Girona recordar Enric Vilà, en el centenari del seu naixement, amb l’obligada de dos fiscorns Estimat amic, que el músic calongí escrigué conjuntament amb Joaquim Ferrer, company de cobla a la Baix Empordà i, més tard, a la Foment de la Sardana.

Mostra de fotografies
Veure més fotos ++ 

 Recull breu de sardanes interpretades en l'Aplec.

1 comentari:

  1. Va sr un Aplec preciós, llàstimaque cap al tard, el públic va anar marxant. Com Palamós no n'hi ha dos. Una salutació des de Badalona, de part d''un badaloní amb arrels a Palamós que sempre que pot hi fa una escapada.

    ResponElimina